امام مهدی (عج): من ذخیره خدا در روی زمین و انتقام گیرنده از دشمنان او هستم
۱۳۹۳/۸/۸ تعداد بازدید: ۷۲۸
print

 آخرین تاکتیک ها و ترفند های مطالعه

1 مطالب را برای خود جالب و جذاب کنید

یک بحث کاملاً جدی و منطقی انگیزه لازم را به شما نمی دهد و شما بعد از مدت کوتاهی دلسرد شده و مطالعه کردن را رها می کنید، و تجربه نیز ثابت کرده که انگیزه هایی مثل رفتن به دانشگاه خوب و یا ساختن آینده ای رویایی نیز انگیزش لازم را برای شخص فراهم نمی کند، حال سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که چگونه مطالبی که قرار است بیاموزیم را برای خود جذاب و لذت بخش کنیم تا از خواندن و فراگیری آن ها خسته نشویم؟ بایستی همیشه به کار خود به هر طریق ممکن عشق بورزیم و زیبایی ها و کاربردهای آن را در زندگی خود مشاهده کنیم یا وقتی که به تفریح می روید به گوشه و کنار توجه کنید و به دنبال کاربرد مطالب خوانده شده بگردید.

2 زمان خود را مدیریت کنید

برای خود برنامه هفتگی داشته باشید و ساعات مطالعه برای هر روز را با توجه به نوع درس و میزان دیگر فعالیت های خود تنظیم کنید،داشتن برنامه از قبل تنظیم شده به شما در این راستا بسیار کمک می کند و شما را تا حد زیادی از سردرگمی خارج می کند و به شما هدف می دهد.

3 در بازه های 20 تا 50 دقیقه ای مطالعه کنید

محققان ثابت کرده اند که ذهن انسان برای ساختن یک خاطره بلندمدت به زمان نیاز دارد و مطالعه بدون توقف و طولانی مدت به تشکیل این خاطره از آموخته های شما کمک نمی کند و صرفاً باعث می شود شما حجم زیادی از مطالب طبقه بندی نشده را وارد ذهن خود کنید و در کوتاه مدت نیز آن ها را فراموش کنید .

4 یک جای مناسب برای مطالعه اختصاص دهید

مکان مطالعه بایستی آرام و ساکت باشد و جو مطالعه را به شخص انتقال دهد از این رو همیشه بایستی آرام ترین نقطه ممکن را برای مطالعه انتخاب کنید البته بعضی با صدای موسیقی و تلویزیون می توانند مطالعه کنند، افرادی که عادت به شنیدن صدای موسیقی هنگام مطالعه دارند بایستی در حد امکان از موسیقی های بی کلام استفاده کنند.

5 ذهن خود را پاک کنید

اگر قبل از شروع مطالعه یا هنگام مطالعه متوجه شدید که پرش ذهن دارید و نمی توانید تمرکز کنید بایستی چند دقیقه مطالعه را متوقف کنید و مواردی که ذهن شما را مشغول کرده را در گوشه ای یادداشت کنید و بعد از آن به خود بگویید که بعداً به آن ها رسیدگی می کنید.

6 در هنگام مطالعه هوشمندانه تغذیه کنید

افراد هنگام مطالعه به دلیل مصرف کردن انرژی دچار گرسنگی می شوند لذا برای جبران این کمبود انرژی افراد بایستی مواد غذایی مصرف کنند که دراین باره نکاتی را بایستی رعایت کنند مثلاً نبایستی بگذارید تا گرسنه شوید و بعد به دنبال تهیه مواد غذایی برایید بلکه بایستی از قبل مواد غذایی برای خود مهیا کرده باشید تا وقت شما برای تهیه غذا هدر نرود و نکته دیگر که بایستی مورد توجه قرار گیرد این است که نباید غذاهایی مصرف شود که حجم زیادی از کالری را وارد بدن کند زیرا حجم زیاد کالری باعث می شود که جریان خون بیشتر اطراف معده برود و در نتیجه انسان دچار کسالت و بی حالی می شود که نتیجه آن کم شدن تمرکز است.

7 نوشته های خود را دوباره در خانه پاکنویس کنید

بسیاری از اوقات مشاهده می شود که افراد وقتی سر کلاس هستند بیش از حد لازم به نظافت و مرتب بودن جزوه خود توجه می کنند به نحوی که از اصل موضوع غافل می شوند بنابراین توصیه می شود که سر کلاس درس جزوات و یادداشت های خود را بیشتر به صورت چرک نویس بنویسیم و بعداً آن ها را در خانه پاکنویس کنیم.

بایستی همیشه به کار خود به هر طریق ممکن عشق بورزیم و زیبایی ها و کاربردهای آن را در زندگی خود مشاهده کنیم یا وقتی که به تفریح می روید به گوشه و کنار توجه کنید و به دنبال کاربرد مطالب خوانده شده بگردید.

8 چکیده و اصل مطلب را ابتدا یاد بگیرید

برای یادگیری مطالب جدید هر چه که جلوی چشم شما آمد را حفظ نکنید و یا از اول شروع به خواندن و حفظ کردن مطالب نکنید زیرا هم با این کار باعث ورود حجم زیادی از مطالب به ذهن خود به صورت ناگهانی می شوید وهم از طرف دیگر یادگیری تدریجی بسیار کارساز و پایدارتر است، در ضمن بایستی یادآوری شود که ارتباط دادن مطالب به هم به یادگیری بسیار کمک می کند، هر گاه که می خواهیم مطالب را مرور کنیم کافی است که فقط کلمات هایلایت شده را مرور کنیم البته شاید با این کار خود ارزش مادی کتاب خود را به صورت زیادی کاهش دهید ولی در حقیقت با این کار به سرعت بخشیدن به مرور کردن مطالب کمک زیادی می کنید ، در ضمن نبایستی فراموش کنیم که مرور در امر یادگیری نقشی حیاتی را بازی می کند.

9 از فلش کارت استفاده کنید

بسیاری از افراد در به خاطر سپاری مطالب با مشکل روبرو هستند که بهترین روش برای حفظ کردن مطالب استفاده از فلش کارت است بدین گونه که افراد می توانند با کمک یک تکیه کاغذ و یا نرم افزارهای مربوطه این کار را انجام دهند بدین گونه که بایستی سوال را یک طرف کاغذ نوشته و جواب را بر طرف دیگر آن بنویسند و هرگاه که موعد مرور مطالب شد با خواندن سوال جواب آن را بدهند و تا جای ممکن هم بایستی سعی کنند که جواب را نگاه نکنند تا از این طریق ذهن خود را به فعالیت وادارند.

10 مطالب را به هم گره بزنید

بهترین روش برای یادگیری بلندمدت مطالب گره زدن و مربوط کردن مطالب جدید با مطالب قبلی است. زیرا با این کار هم به یادگیری سریع تر مطالب کمک کرده ایم و هم دیرتر مطالب را فراموش می کنیم، شما می توانید با خلاصه کردن مطالب آموخته شده و همراه داشتن آن در همه جا به مرور مکرر آن مطالب بپردازید که نتیجه آن به خاطر سپردن آن مطالب در حافظه بلندمدت است.

11 از مطالعه گروهی کمک بگیرید

شما می توانید برای تثبیت مطالب خود این مطالب را به دوستان خود درس دهید و آن ها نیز متعاقباً مشکلات شما را برطرف کنند که با این کار هم می توانید از دانش دوستان خود استفاده کنید و هم خستگی مطالعه تنهایی را از بین ببرید.

12 تا جای امکان از شبکه های اجتماعی دوری بجویید!

بسیار دیده شده که افراد هنگام مطالعه حواسشان به شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک و یوتیوب جذب شده و از کار اصلی خود غافل شده اند که توصیه می شود که یا هنگام مطالعه اینترنت خود را قطع کنید و یا با برنامه ریزی برای بررسی کردن حساب های کاربری خود در شبکه های اجتماعی در زمانی غیر از ساعات مطالعه، عوامل پرش ذهن خود را به حداقل برسانید و به افزایش تمرکز خود کمک شایانی کنید.

  • - گردآوری: تبیان لرستان
نظرات

 نام:
 *نظر:
© کلیه حقوق معنوی و محتوای این سایت متعلق به اداره کل تبلیغات اسلامی استان لرستان می باشد .استفاده از مطالب با ذکر منبع و لینک به سایت بلامانع است.