امام مهدی (عج): من ذخیره خدا در روی زمین و انتقام گیرنده از دشمنان او هستم
۱۳۹۸/۹/۲۰ تعداد بازدید: ۱۲۲
print

حواشی هیئت‌های اجرایی انتخابات لرستان ثمینی واکنش نشان داد

در حالی نحوه انتخاب اعضای هیئت‌های اجرایی انتخابات در برخی حوزه‌ها اعتراضاتی به دنبال داشته که رئیس ستاد انتخابات در واکنش به این مسئله گفت: اهرم‌های قانونی مختلفی در اختیار داریم.

به گزارش خبرنگار مهر، تشکیل هیئت های اجرایی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در برخی حوزه های انتخابیه لرستان با حواشی و اعتراضاتی روبه رو بوده است؛ در پلدختر جلسه ۳۰ نفر معتمد محلی به دعوت فرماندار پلدختر برای تشکیل هیات اجرایی انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بدون حضور دادستان پلدختر برگزار شد.

اعتراض داوطلبان نمایندگی مردم به پلدختر به نحوه تشکیل هیئت اجرایی

رئیس شورای  شهر پلدختر که در جلسه فرماندار با معتمدان انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی حضور داشت در اعتراض به یکدست بودن چیدمان مهره های معتمدان محلی برای تعیین هیات اجرایی انتخابات و عدم حضور سلایق و جناح های سیاسی مختلف در لیست معتمدان، این جلسه را ترک کرد.

هشت نفر از داوطلبان ثبت نامی حوزه انتخابیه پلدختر و معمولان نیز در اعتراض به اقدام فرماندار، با حضور در فرمانداری نسبت به نحوه دعوت از معتمدان محلی و انتخاب هیات اجرایی انتخابات این حوزه اعتراض شدید خود را اعلام کردند.

همچنین به دنبال این مسئله ۶ داوطلب دیگر حوزه پلدختر نیز که در محل حضور نداشتند اعتراض خود را نسبت به این موضوع اعلام و خواستار تجدید نظر در دعوت معتمدان محلی و انتخاب هیات اجرایی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی شدند.

داوطلبان معترض اعلام داشتند در صورت عملی نشدن خواسته خود، موضوع را به عنوان عدم رعایت اصل بی طرفی در انتخابات حوزه پلدختر و معمولان با حضور در استانداری لرستان پیگیر خواهند شد.

داوطلبان معترض در حالی این اقدام را یک جانبه و طرفداری از یک کاندیدای خاص به عنوان تخلف از رویه قانونی تشکیل هیات اجرایی انتخابات دانستند که با تهیه و تنظیم نامه ای، رونوشت آن را به شورای نگهبان، هیات مرکزی و هیات نظارت بر انتخابات استان لرستان ارسال کردند.

یکی از داوطلبان معترض به نحوه دعوت از معتمدان محلی و انتخاب هیات اجرایی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در پلدختر گفت: نحوه انتخاب معتمدان و هیات اجرایی از همین ابتدای انتخابات باعث پاشیدن بذر بی اعتمادی بین مردم و نخبگان نسبت به چگونگی برگزاری انتخابات این دوره می شود.

نوع چیدمان هیئت ها باعث سلب اطمینان و ایجاد شائبه در افکار عمومی می شود

این داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی در پلدختر افزود: در پی این اقدام و عدم دعوت از معتمدان از تمام گروه ها و احزاب مختلف در جلسه تشکیل هیات اجرایی انتخابات، مردم شهرستان پلدختر اعم از سیاسیون، خانواده معظم شهدا، بزرگان طوایف، نیروهای انقلابی و به ویژه کاندیداهای این حوزه درتماس های مکرر اعتراض شدید خود را نسبت به این اقدام اعلام داشتند.

وی گفت: بیشتر این افراد از این که اکثر معتمدان وابسته و همسو با یک کاندیدای خاص هستند و عدم اطمینان به رعایت قانون در انتخابات از همین ابتدای کار در این حوزه، به شدت ابراز نگرانی کردند؛ با این نوع چیدمان که باعث سلب اطمینان و ایجاد شائبه در افکار عمومی نسبت به عدم رعایت قانون انتخابات می شود به شدت مخالفت خود را اعلام و توصیه می کنم مجریان انتخابات مواظب باشند.

رئیس ستاد انتخابات لرستان: معترضان به ما هم مراجعه کرده اند

رئیس ستاد انتخابات لرستان در پاسخ به سوال خبرنگاران پیرامون اعتراض داوطلبان،  افکار عمومی و سیاسیون نسبت به یک دست بودن هیئت های اجرایی انتخابات در پلدختر،  رومشکان و... گفت: معترضان به ما هم مراجعه کرده اند و توضیحات کامل را ارائه داده ایم.

وی با بیان اینکه در مورد هیئت های اجرایی بر اساس ماده ۳۲ قانون، فرماندار باید با شورای اداری هیئت اجرایی یعنی فرماندار، رئیس ثبت احوال و دادستان که انتصابی هستند تشکیل جلسه دهد، تصریح کرد: در مورد ماده ۳۲ برداشت عزیزان در برخی حوزه های انتخابیه استان این بود که حتما باید نیروهای خود و پیشنهادات خودشان را هم داشته باشند، این مقداری مورد چالش بود در برخی شهرستان ها که خوشبختانه به تفاهم رسیدند.

۳۰ نفر معتمد را فرماندار پیشنهاد می دهد و هیئت نظارت باید بررسی و اعلام نظر کند

رئیس ستاد انتخابات لرستان با اشاره به اینکه اعضای هیئت اجرایی که انتخاب می شوند ۳۰ نفر معتمد هستند که فرماندار پیشنهاد می دهد و هیئت نظارت باید بررسی و نظرش را اعلام کند، گفت: هیئت نظارت شهرستان ها باید نظر بدهند و این بخش دست ما نیست، به هر تعدادی از ۳۰ نفر پس از اعلام نظر هیئت نظارت ممکن است کم شود،  که طبق قانون فرماندار و یا بخشدار باید دو برابر معتمدین مورد نیاز را به هیئت نظارت معرفی کند.

 

ثمینی با بیان اینکه در برخی جاها با مشکل مواجه بودیم که هیئت نظارت تاکید کردند حتما ذیل آن اسامی معتمدین را دادستان ها و اعضای شورای اداری هیئت اجرایی باید امضا کنند،  که این مسئله برطرف شد، تصریح کرد: در مرحله بعد به هر شکلی که این ۳۰ نفر مورد چالش باشند با حداقل ۲۰ نفر خروجی تایید شده توسط هیئت نظارت فرماندار می تواند از معتمدین دعوت کند و هیئت اجرایی را با انتخاب معتمدین تشکیل دهند که شامل ۸ نفر می شوند.

توصیه کرده ایم اعضای علی البدل جایگزین دیگر افراد شوند

وی با تاکید بر اینکه بخش قابل توجهی از مجریان انتخابات از خود مردم محسوب می شوند، ناظرین هم از بین اقشار مختلف انتخاب می شوند و به نوعی مردم هستند، لذا صفر تا صد این انتخابات ها از جنس مردم هستند، افزود: در برخی جاها فرآیند انتخاب معتمدین به گونه ای خروجی داشته که شائبه ایجاد شده، ما توصیه کرده ایم عزیزان با تدبیر هیئت نظارت و هیئت اجرایی و با توجه به اختیارات قانونی بتوانند با مذاکره با برخی آقایان جایگزین هایی از اعضای علی البدل انجام دهند تا نگرانی را برطرف کنند.

اعضای اصلی هیئت اجرایی اگر به نفع نماینده ای تبلیغ کنند عزل می شوند

رئیس ستاد انتخابات لرستان با اشاره به اینکه ما به دوستانی که آمده اند یا در فضای مجازی مطالبی را مطرح کرده اند اعلام کرده ایم که سایر اهرم های نظارتی را در اختیار داریم و به فرمانداران تاکید کرده ایم نمایندگان خود را در شعبه های اخذ رای از افراد توانمند و در عین حال بی طرف بگذارند. بدون وابستگی به سلایق مختلف و با وجدان کاری باشند، ادامه داد: نکته حائز اهمیت این است که کسانی که پس از انتخاب در هیئت اجرایی احیانا تبلیغی به نفع نماینده ای انجام دادند برابر با قانون با آن ها برخورد می شود، اگر عضو اصلی باشد حتما عزل می شوند و علی البدل جایگزین می شود.

ثمینی یادآور شد: بررسی های ما ادامه دارد و اگر این اخبار را در آینده شنیدید بر این اساس اتفاق افتاده است که احتمالا طرفداری از کاندیدای خاصی انجام داده اند.

  • - گردآوری: تبیان لرستان
نظرات

 نام:
 *نظر:
© کلیه حقوق معنوی و محتوای این سایت متعلق به اداره کل تبلیغات اسلامی استان لرستان می باشد .استفاده از مطالب با ذکر منبع و لینک به سایت بلامانع است.